Nadal - Berdych Rim tenis uživo

ATP Rim 2013 najava meča: U atraktivnijem polufinalu Mastersa u Rimu igrat će branitelj naslova Rafael  Nadal i šesti nositelj Tomas Berdych. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje od 16:00 časova.
Nadal je za prolaz u polufinale bio bolji u španskom derbiju protiv D. Ferrera rezultatom 2:1, dok je Berdych nesvakidašnjim rezultatskim preokretom protiv Đokovića zasluženo izborio plasman u polufinale. Zbog jučerašnje prognoze spomenut ćemo da je Đoković propustio vodstvo od (6:2 5:2), te izgubio meč.
R. Nadal zauzima 5. poziciju na ATP ljestvici i ima 55 osvojena naslova u karijeri, od čega pet u ovoj sezoni. Najbolji je bio na turnirima u Sao Paolu i Acapulcu gdje je u finalima pobijedio Nalbandiana i Ferrera, a osim toga igrao je i finale u Vina del Maru u kojem je poražen od Zeballosa. Treći ovosezonski naslov osvojio je u Indian Wellsu pobjedom nad Del Potrom, dok je do četvrtog naslova došao na turniru u Barceloni pobijedivši u finalu Almagra. Posljednji trofej osvojio je na skoro završenom Mastersu u Madridu pobjedom na Wawrinkom. Prošle godine osvojio je četiri titule i to u Monte Carlu, Barceloni, Rimu i Roland Garrosu. Od ostalih rezultata iz prošle sezone spomenut ćemo Australain Open gdje je izgubio finale od Noleta rezultatom 3:2, a u polufinalu turnira u Dohi bolji od njega bio je Monfils sa 2:0. U četvrtfinalu turnira u Halleu izgubio je od Kohlschreibera sa 2:0, a na Wimbledonu zaustavljen od strane Rosola nakon pet odigranih setova.

T. Berdych je trenutno 6. igrač svijeta. Ima sedam osvojenih titula u karijeri od kojih su dvije iz prošle  sezone, a izborio ih je pobijedivši u finalu turnira u Mantpellieru domaćeg tenisača Monfilsa sa 2:1, dok je drugi naslov izborio u Stockholmu pobjedom na Tsongom također sa 2:1 u setovima. Sezonu je počeo u Chennaiu gdje je zaustavljen od Aguta u četvrtfinalu, a u finalu turnira u Marseillu propustio je meč loptu protiv Tsonge te izgubio meč. Još jedno finale dosegao je u Dubaiu, ali ovaj put bolji od njega bio je Đoković. Dobar nastup ostvario je na Masters turniru u Indian Wellsu gdje je stigao do polufinala u kojem je izgubio od Nadala, a u Mimamu igrao je meč četvrtfinala u kojem je poražen od Gasqueta. Loš rezultat ostvario je u Monte Carlu gdje je u trećem kolu eliminiran od Fogninia rezultatom 2:0, a ništa bolji nije bio ni u Barceloni gdje je također u trećem kolu zaustavljen od strane Robreda. Zanimljiv meč polufinala protiv Wawrinke igrao je u Madridu, a veliku prednost u trećem setu je prokockao i nije ponovio uspjeh iz prošle sezone kada se našao u finalu tog turnira.

Međusobni rezultat između ove dvojice tenisača je 13:3 u korist Nadala. Berdych je posljednji put slavio protiv Nadala davne 2006. godine na turnirima u Madridu i Torontu, a od tada su odigrala 12 mečeva koje je Nadal riješio u svoju korist. Ove sezone su se susreli u polufinalu Mastersa u Indian Wellsu, a Nadal je bio bolji rezultatom (6:4 7:5). Nadal je veliki favorit u ovom polufinalu, kao što je to bio i Đoković u četvrtfinalu, a vidjeli smo kako se završio taj meč. Berdych je pun samopouzdanja, dok Nadal nije u formi od prije par sezona, pa u takvim okolnostima očekujemo dobar otpor Čeha posebno u prvom setu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.