Đoković - Berdych Rim tenis uživo

ATP Rim 2013 najava meča: Najzanimljiviji par četvrtfinala Mastersa u Madridu svakako je duel između prvog igrača svijeta Novaka Đokovića i Čeha Tomasa Berdycha. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje sutra od 14:00 časova.
 Za prolaz u ovo četvrtfinale Đoković je bez većih problema pobijedio Dolgopolova, dok je Berdych bio bolji od Andersona koji je prokockao vodstvo u prvom setu od (4:2) i izgubio prvi se3t sa (7:5).
N. Đoković  se nalazi na 1. mjestu ATP ljestvice i ima 37 titula u karijeri, a ove sezone osvojio je treći put za redom titulu na Australian Openu, a najbolji je bio i na turniru u Dubaiu, te Mastersu u Monte Carlu. Pobjednik je prošlogodišnjih šest turnira i to Australian Opena, Mastersa u Miamiu, Torontu, Shangaiu i Londonu, a najbolji je bio i na turniru u Beijingu. Ove sezone nastupio je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu gdje je stigao do polufinala, odnosno četvrtog kola, a bolji od njega bili su Del Potro i Haas. Jako loš plasman ostvario je na turniru u Madridu gdje je u drugom kolu eliminiran od Dimitrova. Iz prošle sezone spomenut ćemo još nastup na Wimbledonu koji je završio porazom u polufinalu od Federera rezultatom 3:0 u setovima, a Švicarac je bio bolji i u finalu Cincinnatia sa 2:0 u setovima. Nastup na posljednjem Grand Slamu u sezoni završio je porazom u finalu od Murraya rezultatom 3:2 u setovima.
T. Berdych je trenutno 6. igrač svijeta. Ima sedam osvojenih titula u karijeri od kojih su dvije iz prošle  sezone, a izborio ih je pobijedivši u finalu turnira u Mantpellieru domaćeg tenisača Monfilsa sa 2:1, dok je drugi naslov izborio u Stockholmu pobjedom na Tsongom također sa 2:1 u setovima. Sezonu je počeo u Chennaiu gdje je zaustavljen od Aguta u četvrtfinalu, a u finalu turnira u Marseillu propustio je meč loptu protiv Tsonge te izgubio meč. Još jedno finale dosegao je u Dubaiu, ali ovaj put bolji od njega bio je Đoković. Dobar nastup ostvario je na Masters turniru u Indian Wellsu gdje je stigao do polufinala u kojem je izgubio od Nadala, a u Mimamu igrao je meč četvrtfinala u kojem je poražen od Gasqueta. Loš rezultat ostvario je u Monte Carlu gdje je u trećem kolu eliminiran od Fogninia rezultatom 2:0, a ništa bolji nije bio ni u Barceloni gdje je također u trećem kolu zaustavljen od strane Robreda. Zanimljiv meč polufinala protiv Wawrinke igrao je u Madridu, a veliku prednost u trećem setu je prokockao i nije ponovio uspjeh iz prošle sezone kada se našao u finalu tog turnira.
U 14 međusobnih susreta, koliko su odigrala ova dva tenisača, Berdych je uspio zabilježiti samo jednu pobjedu i to 2010. godine u polufinalu Wimledona rezultatom (6:3 7:6 6:3). Ove sezone susreli su se u četvrtfinalu Australian Opena gdje je Nole slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom (6:1 4:6 6:1 6:4), a drugi susret imali su u finalu Dubaia gdje je rezultat glasio (7:5 6:3). Prošle sezone su se susreli četiri puta i to u četvrtfinalu Australian Opena (6:1 7:6 6:1), polufinalu Dubaia (6:7 6:2 4:2), zatim u Cincinnati (predaja nakon 7:5 u prvom setu) i posljednji meč Nole je dobio na završnom turniru u Londonu rezultatom (3:6 6:3 7:6). Sva statistika ide u prilog Đokoviću, pa i pored dosta dobre igre Berdycha, očekujemo sigurnu pobjedu prvog igrača svijeta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.