Murray bijesan jer su Španci zataškali doping afere


Doktor Eufemijano Fuentes, koji je optužen za sistematsku distribuciju dopinga u "Operaciji Puerto", koja je otkrivena 2006. godine, osuđen je na godinu dana zatvora, uslovno na četiri godine, kao i četvorogodišnjom zabranom lekarske prakse.

Madridski sud je na izneneđenje mnogih naredio uništavanje dokaznog materijala. Španci verovatno nisu želeli da bude dostupan međunarodnim i nacionalnim anitidoping agencijama, kako bi na taj način sprečili da se dokaže doping nekih španskih sportista i šta stoji iza njihovog uspeha.

Mnogima se to nije dopalo, jer su među Fuentesovim klijentima bili ne samo biciklisti nego fudbaleri i teniseri, što je on sam otkrio.

- "Operacija Puerto" je najveće doping zataškavanje u istoriji sporta. Zašto bi sud naredio da se unište kasice da uzorcima krvi? – napisao je britanski teniser Andy Murray na Facebook stranici.

Inače, sudija Hulija Santamarija je naredila da se uništi 211 kesica krvi 35 različitih neimenovinih sportista zaplenjenih od 2006. godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.