RG2013: Đoković - Goffin MEČ UŽIVO

Roland Garros 2013: U  posljednjim mečevima prvog kola ovogodišnjeg izdanja French Opena u utorak je na rasporedu dvadeset mečeva u muškom singlu. Prvi teniser svijeta svoj meč igra protiv belgijskog tenisera Davida Goffina. Meč je na rasporedu od 18:25 časova.

Đoković je u svojim izjavama s početka sezone jasno dao do znanja koliko mu je važan naslov na French Openu, pa će biti zanimljivo pogledati kako će se nositi sa prvom preprekom u ostvarivanju tog cilja.

- Pobjeda nad Nadalom u Monte Carlu mi je dala samopouzdanje. To je bio vrlo važan meč za mene jer Rafa godinama dominirao na tom turniru. Pobijediti Nadala na zemlji je vrlo teško, ali definitivno će mi to pomoći u novom mogućem izazovu - komentirao je Đoković trenutno najveće rivalstvo jer Federer na zemlji nikad nije imao pravi rivalitet sa Španjolcem.

MEČ UŽIVO MOŽETE PRATITI NA JEDNOM OD LINKOVA NA OVOJ STRANICI!

Međutim, nije sve tako idealno za prvog tenisera svijeta. Iako je tom pobjedom u Monte Carlu napravio velik korak naprijed, tako je na iduća dva turnira napravio korak natrag. U Madridu je dopustio "grčevitom" Dimitrovu da ga izbaci iz turnira i takta, jer je poslao ne baš lijepe poruke publici koja ga je primila na zub. U Rim je stigao maksimalno motiviran i dobro je igrao, ali mu se dogodilo nešto što se rijetko može vidjeti. Vodio je Berdycha set i break, bio na dva poena do pobjede i dopustio preokret igraču kojeg godinama redovito pobjeđuje.

- Dobro sam, sve je u redu. Jednostavno sam izgubio ritam, ali se dobro osjećam na terenu. Berdych je već godinama u vrhu i ovakve stvari se događaju u vrhunskom sportu. Sad imam više vremena za pripremu - pokušavao je ublažiti situaciju Novak Đoković.

AFP PHOTO / VALERY HACHE


Može se reći da Goffin ove sezone nema sreće, ali definitivno ni samopouzdanja. Ključan je bio poraz od Troickog u Davis Cupu gdje je propustio 2:0 i break prednost. Taj poraz ga je mentalno uništio, na njega se nadovezao onaj protiv Nieminena bez osvojenog gema i senzacija je postala tragedija.

Naime, Belgijanac je prošle godine došao do četvrtog kola iz kvalifikacija na Roland Garrosu, a njegov meč protiv Federera je impresionirao sve, uključujući samog Švicarca. Ova sezona je trebala biti godina dokazivanja, ali neće se to dogoditi jer pet mjeseci nema ozbiljnijeg pomaka. Prošli tjedan je igrao u Njemačkoj, propustio je 12 break-lopti u prvom setu, ali je ipak dobio tu dionicu. Nakon toga je ostao na dva gema do kraja meča protiv Žemlje kojeg također muče problemi. Ako itko zna što je problem Goffina, onda je to njegov trener.

MEČ UŽIVO MOŽETE PRATITI NA JEDNOM OD LINKOVA NA OVOJ STRANICI!

- Ovo je sezona tranzicije za Davida. Prošle je prije Roland Garrosa bio izvan prvih 100, a onda je s nekoliko fantastičnih rezultata skočio u Top 50. Mislim da to u tom trenutku nije bilo realno. Svima su porasla očekivanja, kao i njemu, no to je cijeli proces sazrijevanja. Znam da je ljudima teško objasniti, ali imati njegov renking u 22. godini života je odličan uspjeh - branio je Reginald Willems svog pulena, iako je istovremeno svjestan i njegovih mana:

- Na servisu mora napredovati. On je uvijek bio sklon oscilacijama na početnom udarcu, ali njegov retern je klasa i tu može biti jedan od najboljih na svijetu. Mora raditi i više na treningu. Baš sam pričao sa Tsongom koji mi je rekao da je trenirao s Ferrerom. Rekao je da Španjolac igra svaki poen na treningu kao da je u meču. Kod Goffina to još nije tako, iako je to problem svih mladih igrača.

Te izjave je dao trener prije nego što je doznao ždrijeb. Đokovića neće dobiti, to je gotovo sigurno, ali ždrijeb možda i nije tako loš. Pitanje što je trenutno za njega poželjan protivnik. Pokazao je da nema formu, ni samopouzdanje, a ove sezone je gubio mečeve koje nije smio. S obzirom na to, možda je bolje igrati u meču gdje nema što za izgubiti, nego da mu se dogodi recimo još jedan "slučaj Troicki". Čini se da je Goffin na tom tragu.

- Vjerojatno ždrijeb nije mogao biti teži jer je Đoković najbolji na svijetu. Ali, veselim se meču na prepunom stadionu i sigurno ću uživati u atmosferi - izjavio je Goffin, dok je Nole klasično oprezan:

- On je vrlo opasan igrač, jedan iz mlade generacije koja dolazi i vjerojatno ga čeka vrlo uspješna karijera. Talentiran je i zna igrati na ovoj podlozi, pokazao je to prošle godine.

U svakom slučaju, mogao bi to biti vrlo zanimljiv meč, posebno ako Belgijanac nadvlada negativne emocije koje ga drže zadnjih mjeseci. Opušteni Goffin, neopterećen rezultatom bi mogao odigrati dobar susret, a protiv Đokovića je to želja mnogima. Najbolji često izvlače najbolje iz ostalih.

MEČ UŽIVO MOŽETE PRATITI NA JEDNOM OD LINKOVA NA OVOJ STRANICI!

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.