Ferrer nastavlja s lošim igrama, Wawrinki titula


David Ferrer nije popravio svoj omjer pobjeda i poraza u 2013. (28-7) u finalnom susretu sa Stanislasom Wawrinkom. Španjolac je, naime, vodeći na ATP Touru u toj statističkoj kategoriji, dok je njegov današnji protivnik zaokružio brojku pobjeda na 20 (uz osam poraza).

Prvi je set nakon snažnog starta Wawrinke rutinski otišao na stranu tog 28-godišnjaka, trenutno 16. na ATP ljestvici. Trajao je 30 minuta, Ferrer se mučio na bekhendu te pokleknuo bez ijedne break prilike pod silovitim forhend winnerima Švicarca (6:1).

U drugom setu Ferrer je pokazao nešto više otpora, došao do 4:4, no tada Wawrinka lomi njegov servis, potvrđuje break te osvaja četvrtu titulu u karijeri, prvu nakon Chennaija 2011.
Na loš dan u "uredu" četvrti tenisač svijeta nije upisao break loptu u cijelom meču, imao je 68% osvojenih poena nakon prvog servisa i 43% nakon drugog. Samo je po tri puta poentirao nakon prvog i drugog udarca Wawrinke, a ukupno je osvojio 38 (od 97) poena. S druge strane, Švicarac je zabilježio 89% na prvom i 80% na drugom servisu, uz deset prilika za break (tri iskorištene) i ukupno 59 poena u susretu.
ATP Oeiras, finale:
Stanislas Wawrinka (Švicarska, 2) - David Ferrer (Španjolska, 1) 6:1, 6:4

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.