ATP Rim: Berdych preokretom savladao Đokovića

ATP Rim 2013: Češki teniser Tomaš Berdych napravio je pravu malu senzaciju izbacivšio prvog tenisera svijeta u četvrtfinalu Mastersa u Rimu, nakon nevjerovatnog preokreta.... Rezultat je na kraju glasio 2:6, 7:5 i 6:4.


Đoković je odlično ušao u ovaj meč. Lagano je dobio prvi set sa 6:2, a odlično je Novak igrao sve do sedmog gema u drugom setu kada je doživio nevjerovatan pad.  Imao je Đoković vodstvo od 5:2, ali je Berdych do kraja seta dominirao, te je sa pet uzastopnih gemova osvojio drugi set sa 7:5.

Berdych je sa dobrom igrom nastavio i u odlučujućem setu. Napravio je break u trećem gemu, kojeg je na kraju uspio odličnim servisom zadržati do kraja meča. Dobio je Čeh ovaj set sa 6:4, te je dožao do pobjede od 2:1 i plasmana u polufinale turnira gdje čeka Rafael Nadal.

U polufinale splasirao i francuski teniser Benoit Paire koji je sa 2:0 po setovima 6:1, 6:0 savladao Španca Marcela Granollers-Puyola. Paire će se za finale boriti protiv pobjednika meča Federer - Janowicz.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.