Nadal - Wawrinka tenis uživo Madrid finale

ATP Madrid finale live: U finalu Mastersa u Madridu igrat će domaći tenisač Rafael Nadal i Švicarac Stanislas Wawrinka. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje od 16:00 časova.

Za plasman u ovo finale Nadal je bez većih problema nadigrao sunarodnjaka Andujara rezultatom 2:0, a nešto više neizvjesnosti vidjeli smo u meču polufinala u kojem je Wawrinka rezultatom 2:1 izbacio prošlogodišnjeg finalistu T. Berdycha.

R. Nadal zauzima 5. poziciju na ATP ljestvici i ima 54 osvojena naslova u karijeri, od čega su četiri iz ove sezone. Najbolji je bio na turnirima u Sao Paolu i Acapulcu gdje je u finalima pobijedio Nalbandiana i Ferrera, a osim toga igrao je i finale u Vina del Maru u kojem je poražen od Zeballosa. Treći ovosezonski naslov osvojio je u Indian Wellsu pobjedom nad Del Potrom, dok je do četvrtog naslova došao na turniru u Barceloni pobijedivši u finalu Almagra. Prošle godine osvojio je četiri titule i to u Monte Carlu, Barceloni, Rimu i Roland Garrosu. Od ostalih rezultata iz prošle sezone spomenut ćemo Australain Open gdje je izgubio finale od Noleta rezultatom 3:2, a u polufinalu turnira u Dohi bolji od njega bio je Monfils sa 2:0. U četvrtfinalu turnira u Halleu izgubio je od Kohlschreibera sa 2:0, a na Wimbledonu zaustavljen od strane Rosola nakon pet odigranih setova.

S. Wawrinka se nalazi na 15. mjestu ATP ljestvice. Ima četiri osvojene titule u dosadašnjoj karijeri od čega je jedna iz ove sezone sa turnira u Oeirasu gdje je u finalnom meču pobijedio Ferrera. Ove sezone igrao je turnir u Chennaiu i u četvrtfinalu izgubio od Bedenea, a na Australian Openu stigao je do četvrtog kola na  kojem je u dramatičnom meču izgubio od Noleta nakon pet odigranih setova. Nakon toga igrao je finale Buenos Airesa u kojem je poražen od Ferrera, a na Mastersu u Indian Wellsu igrao je meč četvrtog kola u kojem je bolji bio Federer rezultatom 2:1. Još jedan dobar nastup imao je u Casablanci gdje je izgubio polufinale od Robreda sa 2:1 u setovima, dok je u Monte Carlu zaustavljen u četvrtfinalu od Tsonge.

Međusobni skor između ove dvojice igrača je 8:0 u korist Nadala. Posljednji susret odigrali su prošle sezone u četvrtfinalu turnira u Mone Carlu, a Nadal je slavio pobjedu rezultatom (7:5 6:4). Od tih osam odigranih mečeva tri puta su igrali na šljaci od čega jednom u finalu i to na turniru u Stuttgartu, a konačan rezultat glasio je (6:4 7:5) u korist Nadala. Wawrinka je u odličnoj formi, ali teško se nosi sa pritiskom što će igrač poput Nadala sigurno znati iskoristiti. Švicarac je pobrao simpatije španske publike, ali u finalu publika će ipak biti na strani Nadala koji ovu priliku sigurno ne bi smio propustiti.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.