ATP Rim: Žrijeb

ATP Rim 2013 izvučeni parovi :  Obavljena je cerenonije žrijeba za Masters u Rimu koji se igra od 12. 5-19.05. 2013.  Branilac tiule u Rimu je Španac Rafael Nadal, koji je u finalu bio bolji od prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića. Nagradni fonda turnira u Rimu je  2,646,495 €.

Prvi teniser sveta Novak Đoković postavljen je za prvog nosioca Mastersa u Rimu. Biće to poslednja provera pred Rolan Garos, Đoković  će pohod na titulu početi protiv boljeg iz duela između Martina Kližana i kvalifikanta. Već u polufinalu bi Novak mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom, dok ga u finalu čekaju Roger Federer i Andy  Murray.

Cijeli žrijeb možete pogledati OVDJE.

Iako je takmičenje u Madridu okončao na startu malo je verovatno da će mu se nešto slično desiti i u Rimu. U trećem kolu će na megdan Novaku najverovatnije izaći Stanislas Vavrinka, a ukoliko prođe Švajcarca u četvrtfinalu su mogući protivnici Marin Čilić i Tomaš Berdih. U polufinalu ga čeka Nadal, mada su u njegovom delu žreba  David Ferer i Janko Tipsarević.

Već na startu takmičenja u Rimu ćemo gledati srpski derbi, jer će snage odmeriti Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Pobednik će igrati protiv Jarka Nieminena u narednom kolu, a u četvrtfinalu ga očekuje duel sa Nadalom.

Britananc Andy Murray će takmičenje u Rimu početi protiv boljeg iz meč između Nikolaja Davidenka i Marsela Granoljersa, a ni Federer u prvom meču ne bi trebalo da ima problema sa Radekom Štepanekom ili Potitom Staraćeom.



Prošle godine Novak Đoković je poražen u finalu turnira u Rimu od Nadala rezultatom 5:7, 3:6, tako da mu predstoji odbrana 600 ATP poena.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.