ATP Madrid Open 2012

Mutua Madrid Open  ovaj Masters turnir igra se od 6.5.- 13.5.2012. godine. Ovo je jedan od najvažnijih, najbolje organizovanih i najposećenijih turnira u teniskom karavanu,a glavni razlog je igranje obe konkurencije. 
Nagradni fond ovog turnira je € 3,973,695. U žrijebu učestvuju 56 tenisera i teniserke. Turnir se igra na šljaci. Branila titule u Madridu je Novak Đoković koji je u finalu pobjedio kralja šljake Rafaela Nadala.

U glavnom gradu Španije, turnir se održava od 2002.godine,kada se igralo u dvorani,na tvrdoj podlozi.Pre toga,od 1990.godine turnir je menjao lokacije počevši sa Stokholmom,preko Esena i Štutgarta.2009.godine turniru se priključio i ženski karavan,pa se sada igra na otvorenom,na šljaci neposredno pred Roland Garos.Još jedna novina u odnosu na prethodne godine,koja je reklo bi se hit godine jeste promena bolje šljake,koja će ove godine biti plave boje,prvi put u teniskoj istoriji.

Najviše uspeha u Madridu ima Riger Federer koji je turnir osvajao dva puta, 2006.(u dvorani) i 2009.(kada se turnir prvi put igrao na šljaci).
Interesantno je da od 2009.godine,imamo 3 različita pobednika,i trenutno 3 najbolja tenisera sveta, Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Što se dubla tiče najviše titula u glavnom gradu Španije imaju braća Brajan,4.

Mečevi na ovom turniru igraće se na jednom od najlepših ako ne i najlepšem teniskom kompleksu sveta, La Caja Mágica koji se još zove i Manzanares tenis park.
Glavni stadion je kapaciteta 12,442 mesta i nazivaju ga još Manolo Santana,po jednoj od legendi španskog tenisa. Ovaj glavni teren i dva sporedna imaju pokretne krovove.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.