Đoković prekinuo saradnju sa Sergio Tacchini, novi sponzor Uniqlo

Novak Đoković završio je saradnju sa proizvođačem italijanske sportske opreme Sergio Tacchini a već ovih dana postaće novo zaštitno lice japanske firme "Uniqlo".
"Odluku smo doneli zajedno i prijateljski. Novak Đoković na Rolan Garosu neće više biti naš ambasador", saopštila je italijanska firma.

Đoković je opremu Sergio Tacchini nosio od 1. januara 2010. godine i u njoj postao svetski teniser broj 1.
Novak će postati novo zaštitno lice jednog od najprestižnijih svetskih brendova - japanskog proizvođača sportske odeće i opreme "Uniklo". Sporazum o sponzorstvu biće potpisan u Parizu.

Novak će nositi majice sa novim logom već na Rolan Garosu, drugom grend slemu sezone.

Đoković se pridružio ovoj uspešnoj kompaniji koja planira da postane vodeći brend u svetu u ovoj oblasti, kao što je i Đoković prvi u svetu tenisa

"Uniqlo", ćerka-firma Fast Retailing Co., je najjači brend u Japanu kao i poslovni gigant na globalnom nivou, čiju su opremu nosili japanski atletičari na Olimpijskim igrama 1988, 2002 i 2004.

Oni imaju 92 prodavnice u Tokiju i 840 širom Japana, kao i 200 prodavnica u svetu.

Najekskluzivnija je ona na Petoj aveniji u Njujorku koja se prostire na preko 8.000 kvadratnih metara.

Njihovi najveći konkurenti su H&M i Zara, što je dokaz da se firma okrenula proizvodnji kežual odeće, a da je i istovremeno posvećena proizvodnji kvalitetne sportske opreme i inovacijama u tehnologiji i tekstilnoj industriji.

"Uniqlo" je sponzorisao japanskog vrhunskog igrača Keja Nišikorija i bez sumnje će postati još poznatiji u svetu sa zvezdom kao što je Novak Đoković.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.