Roland Garos: Pobjeda Tipsarevića

Roland Garros 2012: Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Francuzom Žeremijem Šardijem sa 3:0, po setovima 7:6 (4), 6:1, 7:5. Jankov naredni rival biće još jedan predstavnik domaćina Žulijen Beneto.

Iako je slavio u tri seta Tipsarević nije imao lak posao protiv Benetoa. Imao je srpski teniser brejk minusa u uvodnom setu, ali je uspeo da se izvuče, spasi dve set lopte i stigne do taj-brejka. Janko je odigrado odlično u finišu seta i sa tri vezana poena u doigravanju stigao do vođstva od 1:0.

Drugi reket Srbije bio je dominantan u drugom setu, u kojem je dozvolio Francuzu da osvoji samo utešni gem. I u trećem setu Tipsarević je kontrolisao rezultat, načinio prvi brejk, ali je u finišu zakomplikovao situaciju. Pri rezultatu 4:3 Janko je napravio tri duple servis greške i dozvolio Šardiju da izjednači. Srećom po osmog igrača sa ATP liste, novi brejk u 11. gemu bio je dovoljan za maksimalnih 3:0 u drugoj rundi.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.