ATP Rim polufinale: Đoković - Federer uživo

ATP Rim Open 2012 polufinale uživo: U drugom polufinalu na Masteru u Rimu sastati će se branilac titule Novak Djoković i drugi teniser svijeta Roger Federer. Ovaj meč u direktnom prenosu od 20:00 časova možete pogledati ovdje.
Novak Đoković je sjajnom igrom savladao Žo-Vilfreda Congu sa 7:5, 6:1 u četvrtfinalu turnira, dok je Federer bio bolji od Italija Andreasa Seppija sa 6-1, 6-2.

Đoković i Federer su do sada odigrali 24 meča, a Federer vodi u međusobnom omjeru sa 14 pobjeda uz 10 poraza.
Ova dvojica tenisera zadnji put su se sastala u polufinalu US Opena gdje je kao pobjednik izašao Novak Đoković. Ovaj meč je igran u pet setova.

Federer i Đoković do sada su četri puta igrali na šljaci, Federer ima tri pobjeda dok  Đokoviće ima samo jednu pobjedu  na ovoj podlozi. Zadnji meč na šljaci odigrali su u polufinalu Roland Garrosa 2011. godine gdje je Federer izašao kao pobjednik.

Đoković u ovaj meč ulazi poslije veoma lošeg nastupa u Madridu dok je Federer u odlićnoj formi i dolazi sa titulom iz Madrida što znači da mu je samopouzdanje na dosta viskom nivou pa bi iz ovog meča trebao izači kao pobjednik. Očekujemo meč u tri seta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.