Madrid: Čilić preko Montanesa u drugo kolo

ATP Madrid Open 2012: Samo dva dana nakon što je izgubio finale Münchena Marin Čilić u Madridu je slavio u meču prvog kola četvrtog ovosezonskog Masters 1000 turnira. 
Sa 6:3, 6:3 pobijedio je 64. tenisača svijeta Alberta Montanesa i osvetio mu se za poraz u Monte Carlu prije dvije godine (6:4, 6:4). Španjolac je tako i u svom šestom nastupu u Madridu ostao bez pobjede.

Meč je trajao jedan sat i 18 minuta tijekom kojih je Čilić u opasnosti bio tek u svoja posljednja dva servis gema. Prvi set je osvojio s četiri uzastopna gema nakon zaostatka 2:3, a u drugom je napravio break za vodstvo 4:1.

U završnici meča Čilić se sve više mučio sa svojim servisom pa je Montanes imao i više nego dovoljno šansi za povratak u meč. Kod 4:2 i 5:3 Čilić je anulirao ukupno čak sedam break lopti Montanesa i tako spriječio daljnje komplikacije.

U drugom setu Marin je ubacio tek 37% prvog servisa pa mu je i ukupni postotak znatno pao (46%). Iza prvog servisa osvojio je 68% poena, a iza drugog 69%. Ukupno je osvojio 16 poena više u meču (70-54).
U drugom kolu Čilić će igrati protiv osmog nositelja Johna Isnera, kojeg je pobijedio u njihovu jedinom međusobnom dvoboju. Bilo je to u trećem kolu Australian Opena 2011. godine kada je Hrvat slavio s 9:7 u petom setu.

Isner je trenutno deseti tenisač svijeta, a ove sezone već je "skinuo" Rogera Federera (na zemlji) i Novaka Đokovića. U sva četiri Davis Cup dvoboja na zemlji upisao je pobjedu, a u travnju je na "šljaci" u Houstonu igrao finale.

Važno je napomenuti kako Čilić nije pobijedio tenisača iz Top 10 više od godinu dana. Posljednji put to mu je pošlo za rukom u veljači 2011. kada je porazio tada sedmog tenisača svijeta Tomaša Berdycha. Od tog trenutka izgubio je deset uzastopnih mečeva protiv tenisača iz tog društva.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.