Madrid: Nadal lako sa Davidenkom

ATP Madrid Open 2012: Rafael Nadal pobjedom je počeo turnir u Madridu, pošto je u meču drugog kola savladao Nikolaja Davidenka sa 6:2, 6:2.

Rafael Nadal zabeležio je 11. uzastopnu pobedu na šljaci ove sezone, i prvu na neobičnoj plavoj podlozi na kojoj vode borbe učesnici Mastersa u Madridu i na čiji se "kvalitet" mnogi teniski "teškaši" žale. Najboljem španskom teniseru ista uopšte nije smetala da bez mnogo muke lako savlada Rusa Nikolaja Davidenka i plasira se u treće kolo gde će mu rival biti Fernando Verdasko

"Bik sa Majorke", koji je nedavno pobedio Novaka Đokovića za trofej u Monte Karlu, suvereno je delovao u meču sa Davidenkom. Nadal je u ranoj fazi prvog seta osvojio gem na servis protivnika za vođstvo od 2:1, brzo je iskoristio taj momenat i "pojačao" prednost na 4:1, i taj period igre rešio u svoju korist bez problema.

I drugi set Nadal je počeo kako je samo mogao da poželi - brejkom. Poveo je 1:0 i držao brejk prednosti do sedmog gema kada je ponovo osvojio gem na početni udarac Rusa i mirno, gotovo rutinski, priveo meč kraju.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.