U Madridu ne odustaju od plave šljake, uvode i nove loptice

Novak Đoković i Rafael Nadal osuli su pravu paljbu po organizatorima ATP Master turnira u Madridu, zbog nove podloge.

Naime, turnir se po prvi put u historiji igra na plavoj šljaci, koja je jako brza i skliska, što je posebno smetalo najboljem dvojcu. Međutim, organizatori nemaju namjeru mijenjati podlogu, iako su Rafa i Nole rekli da sljedeće godine neće dolaziti u Madrid, ako se nešto ne promijeni.

"Žao mi je što je podloga prebrza i klizava. Željeli smo smanjiti opasnost od ozljeda, te smo prevaljali baznu podlogu s previše pritiska. Sljedeće godine to neće biiti problem ibit će isti osjećaj igrati na ovoj podlozi, kao i na crvenoj šljaci", rekao je Ion Tiriac, vlasnik i promotor madridskog turnira.

Zanimljivo, Tiriac je prije početka turnira rekao kako će se igrati na plavoj podlozi, jer je lopta slabo vidljiva na tradiocionalnoj šljaci?! Mnogi su se pitali zašto se samo ne promijeni boja loptice, no sada slijedi još jedna neviđena glupost iz Madrida, očigledno marketinški potez. Tiriac je naglasio da će se od sljedeće sezone vjerovatno igrati sa fluorescentnim lopticama, narančastim ili zelenim.

"Sljedeće sezone će se vjerovatno igrati sa zelenim ili narančastim fluorescentnim lopticama. Tada bi se stvorio još veći kontrast", zaključio je Tiriac.


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.