Finale Nadal - Ferrer tenis uživo Roland Garros

Roland Garros 2013 finale live: U finalu ovogodišnjeg Roland Garrosa gledat ćemo špansko finale u kojem će snage odmjeriti branitelj naslova Rafael Nadal i David Ferrer. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati OVDJE od 15:00 h.
Nadal je do finala došao pobjedom nad prvim igračem svijeta N. Đokovićem nakon pet odigranih setova, dok je Ferrer lakše od očekivanog nadigrao Tsongu.
R. Nadal zauzima 5. poziciju na ATP ljestvici i ima 56 osvojena naslova u karijeri, od čega šest u ovoj sezoni. Najbolji je bio na turnirima u Sao Paolu i Acapulcu gdje je u finalima pobijedio Nalbandiana i Ferrera, a osim toga igrao je i finale u Vina del Maru u kojem je poražen od Zeballosa. Treći ovosezonski naslov osvojio je u Indian Wellsu pobjedom nad Del Potrom, dok je do četvrtog naslova došao na turniru u Barceloni pobijedivši u finalu Almagra. Posljednja dva trofeja osvojio je na skoro završenim Mastersima u Madridu i Rimu. Prošle godine osvojio je četiri titule i to u Monte Carlu, Barceloni, Rimu i Roland Garrosu. Od ostalih rezultata iz prošle sezone spomenut ćemo Australain Open gdje je izgubio finale od Noleta rezultatom 3:2, a u polufinalu turnira u Dohi bolji od njega bio je Monfils sa 2:0. U četvrtfinalu turnira u Halleu izgubio je od Kohlschreibera sa 2:0, a na Wimbledonu zaustavljen od strane Rosola nakon pet odigranih setova.
D. Ferrer je 5. igrač na ATP  ljestvici. U dosadašnjoj karijeri ima 20 osvojenih titula od čega dvije iz ove sezone sa turnira u Aucklandu i Buenos Airesu. Osim ta dva turnira nastupio je i na Australian Openu gdje je u polufinalu poražen od  Đokovića, a u Acapulcu je izgubio finale od Nadala. Loš rezultat ostvario je u Indian Wellsu gdje je u drugom kolu eliminiran od Andersona, ali se iskupio u Miamiu gdje je stigao do finala u kojem je nakon velike borbe poražen od Murraya. Još jedan loš plasman ostvario je u Barceloni gdje je u drugom kolu iznenađujuće poražen od Tursunova, a nakon toga izgubio je finala u Oeirasu od Wawrinke. Masterse u Madridu i Rimu završio je u četvrtfinalima u kojima je bolji od njega bio Nadal sa po 2:1 u setovima.
Međusobni skor između ove dvojice tenisača je 19:4 u korist Nadala. Ove godine odigrali su tri meča i to: Acapulco (6:0 6:2), Madrid (4:6 7:6 6:0) i Rim (6:4 4:6 6:2) sve u korist Nadala. Posljednju pobjedu nad Nadalom, Ferrer je izborio u četvrtfinalu Australian Opena 2011. godine rezultatom (6:4 6:2 6:3). Sve ovo govori da ja Nadal veliki favorit da dođe do još jedne titule na Roland Garrosu, međutim za jednu veću kvotu, odlučili smo se za kontra-hendikep setova u korist Ferrera koji u ovo finale ulazi znatno odmorniji. Istina je da Ferrer loše odigra protiv prva četiri igrača svijeta, ali u posljednja dva susreta sa Nadalom uspio je pružiti dobar otpor i doći do seta, što je u nekim prijašnjim sezonama bilo gotovo nezamislivo.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.