Serena Williams - Marija Šarapova tenis uživo Roland Garros

Roland Garros 2013 žene: U ženskom finalu Roland Garrosa igrat će prva igračica svijeta Serena Williams i braniteljica naslova Marija Sharapova. Ovaj meč je na programu u subotu od 15:00 h, a u direktnom prenosu ga možete pogledati ovdje.
Za plasman u finale Sereran je igrala protiv Errani kojoj je prepustila svega jedan gem, pa je meč više nalikovao prvom kolu, a ne polufinalu Grand Slama. Nešto teži posao imala je Sharapova koje je nakon tri seta slavila pobjedu protiv Azarenke.
S. Williams je prva igračica svije i ima 51 osvojenu titulu od čega šest iz ove sezone. Najbolja je bila na turniru u Brisbaneu gdje je u finalu pobijedila Pavlyuchenko, a u finalu turnira u Dohi pobijedila je Azarenku. Nakon što je tradicionalno preskočila Mastersu u Indian Welsu nastupila je u Miamiu gdje je u finalu velikim preokretom došla do pobjede nad Sharapovom, a do titule u Charlestonu došle je pobjedom nad Janković. Drugu ovosezonsku pobjedu nad Sharapovom ostvarila je u finalu Madrida, a drugu pobjedu nad Azarenkom u finalu Rima. Jedina dva turnira u ovoj sezoni na kojima je igrala, a nije došla do titule su Australian Open gdje je u četvrtfinalu izgubila od Stephens i Dubai gdje je bez borbe predala meč drugog kola.
M. Sharapova se nalazi na 2. poziciji WTA ljestvice i u dosadašnjoj karijeri uspjela je osvojiti 29 titula od čega su dvije iz ove sezone. Prvu titulu osvojila je u Indian Wellsu pobjedom u finalu nad Na Li, dok je do druge titule došla u Stuttgartu gdje je u finalu bila bolja od Wozniacki. Sezonu je počela na Australian Opnu gdje je stigla do polufinala u kojem je poražena od Na Li, a u Dohi je izgubila polufinale od Serene. Još dva vezana poraza od Serene doživjela je u finalima turnira u Miamiu i Madridu, a na Mastersu u Rimu predala je meč četvrtfinala Errani.
Međusobni skor ove dvije tenisačice je 13:2 u korist Amerikanke. Ove sezone su se susrele u polufinalu turnira u Dohi gdje je Serena slavila sa (6:3 6:2) po setovima i u već spomenutim finalima u Miamia (4:6 6:3 6:0) i Madridu (6:1 6:4). Prošle sezone su odigrale tri meča u kojima je također bolja bila Amerikanka i to Madrid (6:1 6:3), OI (6:0 6:1) i Istanbul (6:4 6:3). Sharapova je posljednji put pobijedila Serenu prije skoro 10 godina, odnosno 2004. godine u finalu turnira u Los Angelesu Rezultatom (4:6 6:2 6:4). Nakon onog što smo vidjeli u mečevima polufinala teško je i zamisliti na koji način bi Ruskinja mogla da obrani titulu. Pitanje je da li Sharapova nakon što je propustila veliku priliku u Mimaiu i sama vjeruje da može pobijediti Serrenu. Sharapova ima dobar servis ali i pravi previše dvostrukih pogrešaka, a Serena je u meču polufinala servira i po 200 km/h na čemu bi joj mogle pozavidjeti i mnoge muške kolege.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.