WTA Birmingham: Donna Vekić u finalu

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u finale WTA turnira u Birminghamu. U dramatičnom polufinalu, koje je nekoliko puta prekidala kiša, 16-godišnja je Osječanka u tri seta porazila Slovakinju Magdalenu Rybarikovu...
Po drugi put u svojoj kratkoj karijeri Donna Vekić ima priliku osvojiti WTA naslov. U rujnu prošle godine u Taškentu Rumunjka Irina-Camelia Begu zaustavila ju je u tom naumu, a ove godine u Birminghamu protivnica će joj biti bolja iz susreta Daniele Hantuchove i američke kvalifikantice Alison Riske.
U polufinalnom susretu je Vekić, koja će 28. lipnja napuniti tek 17 godina, pobijedila 16. nositeljicu Magdalenu Rybarikovu 7:6 (5), 1:6, 6:3 poslije dva sata i 26 minuta igre i ukupno četiri kišna prekida. Tri u prvom setu i jednog u drugom.
Rybarikova (47. tenisačica svijeta) je tako postala treća postavljena tenisačica koju je mlada Osječanka ovog tjedna pobijedila. Ranije je Vekić svladala Urszulu Radwansku (8.) i Soranu Cirsteu (3.).
Ovom pobjedom Vekić će od ponedjeljka "osvanuti" otprilike na 65. mjestu WTA ljestvice, što će joj biti najbolji renking karijere. Do sada je najbolja bila u svibnju ove godine (76.), a trenutno je 89.
U drugom međusobnom susretu Vekić i Rybarikove (Vekić je slavila baš u prvom kolu Taškenta prošle godine) odlučivale su nijanse. U prvom setu napravljeno je čak šest breakova, a Rybarikova je kod 5:4 servirala za set. Drugi set bio je jednosmjerna ulica, a u trećem je Vekić odigrala sjajno i zasluženo pobijedila. No mogla se završnica zakomplicirati jer je Rybarikova kod 3:5, kada je Vekić servirala za meč, imala 15-30, a potom i break loptu.
Vekić je generalno bila ofenzivnija. Rybarikova je dosta lopti vraćala u igru te je sliceovima, skraćenim loptama, izlascima na mrežu i redovitim promjenama ritma nastojala poremetiti Vekić. No daleko od toga da se Rybarikova branila. Čekala je pravu priliku za napad te je igrala dosta lukavo i s puno imaginacije. Koristila je svoje iskustvo (osam je godina starija od Vekić), no ono ipak nije bilo presudno.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.