Tsonga: Federer je favorit na Wimbedonu

Wimbedon 2013: Ususret početku Wimbledona Jo-Wilfried Tsonga podijelio je s čitateljima Fox Sports Asia svoja razmišljanja vezana za favorite ovog turnira. Ulogu favorita dodijelio je Rogeru Federeru...
Prije dva tjedna Federer i Tsonga odmjerili su snage u četvrtfinalu Roland Garrosa. Potonji je meč zaključio u svoju korist bez izgubljenog seta, no Federerov naslov u Njemačkoj prošlog tjedna jedan je od razloga zbog koga upravo njega vidi najvećim favoritom.

"Roger je u ovom trenutku favorit broje jedan, to je sigurno. Osvojio je Wimbledon sedam puta, a osim toga igrao je vrlo dobro proteklog tjedna na Halle Openu. Osvajanje tog turnira pokazatelj je da je u sjajnoj formi."

Francuski tenisač nije uspio stići do finala na domaćem terenu, u polufinalu je bolji od njega bio Španjolac David Ferrer. Kada je u pitanju nastup na Roland Garrosu ovaj 28-godišnjak je izdvojio četvrtfinalni okršaj.
"Pobijediti bilo koga je sjajan osjećaj, ali učiniti do protiv Rogera je nešto posebno. To znači da ste kvalitetan igrač jer morate imati nešto posebno u sebi kako biste uspjeli pobijediti takvog protivnika."
U posljednje dvije godine Tsonga je u Wimbledonu uspio stići do polufinala u kojima je gubio od Novaka Đokovića, odnosno Andyja Murraya prošle godine. "Osjećam se dobro, forma je na dobro razini, a optimizam mi jačaju i dobre igre u Parizu i na Queen's Clubu."

28-godišnji Francuz priznaje kako mu trava nije najdraža podloga, no nada se kako bi ga nastavak dobrih igara koje je pružao u posljednje vrijeme mogao dovesti u priliku da lovi svoj prvi grand slam naslov. Posljednji puta za tako nešto imao je u finalu Australian Opena 2008. godine.
S druge strane, Federer će pokušati stići do osmog rekordnog naslova na wimbledonskoj travi.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.