Roland Garros: Federer - Tsonga tenis uživo

Roland Garros 2013 najava četvrtfinalnog meča: Drugo četvrtfinale današnjeg programa Roland Garrosa igrat će Švicarac Roger Federer i domaći predstavnik Jo-Wilfred Tsonga. Ovaj meč je na programu od 15:30 časova , a u direktnom prenosu ga možete pogledati  OVDJE.
Za plasman u četvrtfinale Federer je teškom mukom u pet setova došao do pobjede nad Simonim, dok je Tsonga bez većih problema savladao Troickog bez izgubljenog seta.

R. Federer je trenutno treći igrač na ATP ljestvici i ima 76 osvojenih titula. Ove sezona još uvijek nije došao niti do jednog naslova, a nastupio je na svega pet turnira. Sezonu je počeo na Australian Openu gdje je nakon pet setova izgubio polufinale od Murraya, a u Rotterdamu je ka branitelj naslova izgubio u četvrtfinalu od Benneteaua rezultatom 2:0. Na turniru u Dubaiu zaustavljen je u polufinalu od Berdycha sa 2:1 u setovima, dok je u četvrtfinalu Indian Wellsu bolji od njega bio Nadal. Još jedan razočaravajući rezultat ostvario je u Madridu gdje je kao branitelj naslova zaustavljen u trećem kolu od Nishikoria rezultatom 2:1, dok je u rimu stigao do finala u kojem je bolji od njega bio Nadal.

J. W. Tsonga se nalazi na 8. mjestu ATP ljestvice. Ima deset osvojenih titula od čega jednu iz ove sezone kada je na turniru u Marseillu pobijedio Berdycha. Sezonu je počeo na Australian Openu gdje je stigao do četvrtfinala u kojem je poražen od Federera, da bi nakon toga zabilježio dva loša nastupa na turnirima u Rotterdamu i Dubaiu gdje je eliminiran već nakon prvog kola od strane Sijslinga i Llodre. Nešto bolji rezultat ostvario je u Indian Wellsu gdje je igrao još jedno četvrtfinale u kojem je ovaj put bolji od njega bio Đoković, a u Miamiu eliminiran je od Čilića u četvrtom kolu turnira. Dosta dobar rezultat zabilježio je u Monte Carlu plasiravši se u polufinale u kojem je bolji bio Nadal, a u Madridu je zaustavljen u četvrtfinalu od Wawrinke. Razočaravajući rezultat ostvario je u rimu gdje je već u drugom kolu eliminiran od strane Janovicza sa uvjerljivih 2:0 u setovima.

Tsonga i Federer su prije ovog četvrtfinala odigrali 12 međusobnih mečeva od čega je Švicarac dobio njih devet. Ove sezone odigrali su meč četvrtfinala Australian Opana u kojem je Federer slavio pobjedu nakon pet setova. Čak osam  puta su se sastali 2011. godine, a Federer je bio bolji u Dohi (6:3 7:6), Rimu (6:4 6:2), US Openu (6:4 6:3 6:3), Paris (6:1 7:6), i dva puta na završnom turniru u Londonu, dok su Tsongi pripala dva meča na Wimbledona (3:6 6:7 6:4 6:4 6:4) i u Montrealu (7:6 4:6 6:1). Međusobni omjer dovoljno govori koliko je Federer bio superioran u duelima sa Tsongom, ali Francuz igra dosta dobro i sigurno da nije bez šansi za prolaz u polufinale. Na Tsonginu stranu bi smo trebali staviti i publiku, ali nakon meča između Federera i Simona, gdje je domaća publika koja je sigurno u većini, u nekim momentima, više podržavala Švicarca od svog sunarodnjaka, reći ćemo da se meč igra na „neutralnom terenu“.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.