Roland Garros 2013: Nadal u četvrtfinalu

Roland Garros 2013: Rafael Nadal je sigurnom pobjedom u tri seta osigurao mjesto u četvrfinalu drugog grand slama sezone, French Opena.

“Kralj šljake” je eliminisao Keija Nišikorija rezultatom 3:0 (6:4, 6:1, 6:3)  posle dva sata igre. Naredni meč će Nadal igrati protiv boljeg iz duela između Stanislava Vavrinke i Rišara Gaskea.

Požurio je Nadal da proslavi 27. rođendan i maksimalnim rezultatom eliminisao protivnika. Interesantno je da Španac do sada nije izgubio meč na rođendan, odigrao je četiri u karijeri, a što se setova tiče izgubio je samo dva kao slavljenik, a 12 dobio. Na kraju meča organizatori su mu poklonili tortu na pet spratova, a navijači na "Filip Šatrijeu" pevali su Nadalu rođendansku pjesmu.
Japanac je solidan otpor četvrtom teniseru svijeta pružio u prvom setu, kada je imao i dvije brejk lopte. Mogao je Nišikori u četvrtom gemu da stigne do prednosti na servis Nadala, ali je prokockao šansu (2:2). Sa druge strane Nadal ne griješi, već u narednom gemu je stekao prednost od 40:15 na servis Japanca. Nišikori je dvije brejk lopte spasio, ali treću nije uspio. Španac je poveo sa 3:2, a zatim rutinskom igrom set dobio sa 6:4.
 
U nastavku je sedmostruki šampion Roland Garrosa izgubio četiri gema u dva seta. Nišikoriju se i u drugom setu ukazala jedna brejk prilika, ali je taj problem Nadal rutinski riješio. Dobio je sedam gemova u nizu, a seriju je Japanac zaustavio u drugom gemu trećeg seta. Japanc je do kraja uzeo još dva gema na svoj seris, a Nadal je posle dva sata igre stavio tačku na ovaj meč.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.