Roland Garros: Đoković - Haas tenis uživo

Roland Garros 2013 četvrtfinale live:  Četvrtfinalni meč između Tommy Haasa i Novaka Đokovića na programu je u 15:30 časa, a u direktnom prenosu ga možete pogledati OVDJE.
Nakon što je u četvrtom kolu u četiri seta bio bolji od Kohlschreibera, prvi reket svijeta na putu ka polufinalu morat će da pobjedi još jednog njemačkog tenisača Tommy Haasa. Za prolaz u ovo četvrtfinale Haas je neočekivano lako nadigrao M. Youzhog, kojeg kao da nije ni bilo na terenu.

N. Đoković se nalazi na 1. mjestu ATP ljestvice i ima 37 titula u karijeri, a ove sezone osvojio je treći put za redom titulu na Australian Openu, a najbolji je bio i na turniru u Dubaiu, te Mastersu u Monte Carlu. Pobjednik je prošlogodišnjih šest turnira i to Australian Opena, Mastersa u Miamiu, Torontu, Shangaiu i Londonu, a najbolji je bio i na turniru u Beijingu. Ove sezone nastupio je na Mastersima u Indian Wellsu i Miamiu gdje je stigao do polufinala, odnosno četvrtog kola, a bolji od njega bili su Del Potro i Haas. Jako loš plasman ostvario je na turniru u Madridu gdje je u drugom kolu eliminiran od Dimitrova, a „dobijen“ meč četvrtfinala Mastersa u Rimu protiv Berdycha uspio je pretvoriti u poraz. Iz prošle sezone spomenut ćemo još nastup na Wimbledonu koji je završio porazom u polufinalu od Federera rezultatom 3:0 u setovima, a Švicarac je bio bolji i u finalu Cincinnatia sa 2:0 u setovima. Nastup na posljednjem Grand Slamu u sezoni završio je porazom u finalu od Murraya rezultatom 3:2 u setovima.

T. Haas se nalazi na 14. mjestu liste najboljih tenisača. Nekada drugi igrač svijeta u svojoj karijeri ima 14 osvojenih titula od čega jedu iz ove sezone sa skoro završenog turnira u Munichu gdje je u finalu bio bolji od Kohlschreibera. Ove godine nastupio je na turniru u Aucklandu gdje je poražen u četvrtfinalu od Monfilsa, a na Australian Openu bolji od njega bio je Nieminen u prvom kolu turnira. U San Joseu stigao je do finala u kojem je izgubio od Raonića, a u Delray Beachu igrao je polufinale u kojem je bolji od njega bio Gulbis. Na Mastersu u Indian Wellsu stigao je do četvrtog kola u kojem je bolji od njega bio Del Potro, a u Mimaiu je zabilježio sjajan nastup plasiravši se u polufinale u kojem je zaustavljen od Ferrera. Na Mastersu u Madridu stigao je do trećeg kola u kojem je bolji bio Ferrer, a u Rimu je poražen već u prvom kolu od Youzhnog. Na turniru u Dusseldorfu predao je meč četvrtfinala Nieminenu.

U međusobnim mečevima Đoković je slavio četiri pobjede, dok je Haas bio bolji u tri navrata. Ove godine odigrali su jedan meč i to u četvrtfinalu Miamia, a bolji je bio Nijemac rezultatom (6:2 6:4). Prošle sezone su se susreli dva puta i to u Torontu (6:3 3:6 6:3) i Shanghaiu (6:3 6:3), a oba puta bolji je bio Đoković. Naravno da je srpski tenisač veliki favorit u ovom meču, ali ove sezone je već pretrpio jedan poraz od Haasa koji prikazuje odličnu igru i sigurno može dobro namučiti prvog igrača svijeta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.