Amer Delić u glavnom žrijebu Indian Wellsa

Amer Delić je uspio. Naš najbolje rangirani teniser je uspješno odradio kvalifikacije za veliki ATP turnir u Indian Wellsu. U meču drugog kola Amer je savladao Nijemca Tobiasa Kamkea, trenutačno 88.igrača svijeta u tri seta 6-3,2-6,6-4.

Meč je trajao dvije minute manje od dva sata, a posebno uzbudljiv je bio treći set. Na početku prvog, Amer se mučio, u ranoj fazi je spasio četiri break lopte. Kamke je kažnjen u sljedećem gemu, Delić je poveo 3-1. Taj jedan break je Ameru bio dovoljan za prvi set. Nijemac je imao za čime da žali, jer je propustio pet break lopti. Nažalost, ono što je Kamke propustio u prvom, naplatio je u drugom setu. Sa duplim breakom se vratio u meč.

Do petog gema trećeg seta, obojica tenisera su držala svoj servis, a onda je prvi zaprijetio Delić. Imao je tri break lopte, sve tri su otišle u nepovrat. Uloge su se vrlo brzo zamijenile, već u sljedećem gemu.Kamke je došao na 15:40, kasnije je imao i jednu prednost, ali se Amer izvukao. Osmi gem je Delić osvojio bez izgubljenog poena, što je bilo vrlo važno. Kamke je prvi posrnuo, krenuo je spašavati 15:40 na svoj servis. Jednu break loptu je spasio, drugu ne. Gem kasnije, sve je bilo gotovo, Amer je ostvario vrlo vrijednu pobjedu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.