WTA Miami : Radwanska bolja od Venus Williams

WTA Miami 2012: Nakon tri iscrpljujuća meča u tri seta Venus Williams ostala je bez "goriva" u četvrtfinalu, gdje je poražena od petopostavljene Poljakinje Agnieszke Radwanske, osam godina mlađe od sebe. 

Dosadašnji omjer ovih dviju tenisačica bio je uvjerljivo na strani Amerikanke, koja je vodila s 5-1.

 "Bilo je razočaravajuće što se danas nisam mogla osjećati najbolje. Uspjela sam okončati prvi set isprobavajući razne strategije, no definitivno je to bila igra psihe, a psihički dio danas nisam uspjela dobiti", rekla je 31-godišnja Williams nakon završetka natjecanja (prvog nakon US Opena) u četvrtfinalu.

 Ipak, na Venus su utjecali i prethodni mečevi u Miamiju koje je morala spašavati u tri seta pa je pri kraju meča znatno usporila svoj ritam te predala Poljakinji poziciju u polufinalu. Cilj starije sestre Williams nije ostvaren ovim nastupom, ali popet će se za 40-ak mjesta na WTA ljestvici, što je korak bliže plasmanu na Olimpijske igre za koje će se imena znati u lipnju. 

San Radwanske još nije prekinut i nastavak će dobiti u polufinalnom okršaju s Francuskinjom Marion Bartoli, koja je sve iznenadila prekinuvši nevjerojatan niz najbolje tenisačice svijeta - Viktorije Azarenke. S dva puta po 6:3 i šest iskorištenih od deset prilika za break, Bartoli je slavila u meču koji je trajao sat i 38 minuta te poboljšao omjer s Azarenkom na 8-3. 
U drugom polufinalu sukobit će se u četvrtak Šarapova i Wozniacki. 

Miami, četvrtfinale, tenisačice: 
Agnieszka Radwanska (Poljska, 5) - Venus Williams (SAD, WC) 6:4, 6:1 
Marion Bartoli (Francuska, 7) - Viktorija Azarenka (Bjelorusija, 1) 6:3, 6:3

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.