Nadal, Federer i Murray oprostili se od Gonzalesa

Jedan od najboljih južnoameričkih tenisera svih vremena i svakako jedan od najomiljenijih među kolegama Fernando Gonzales izgubio je u prvom kolu Mastersa u Majamiju od Francuza Nikolasa Maua sa 7:5, 4:6, 7:6 (7:3) nakon čega se oprostio od igračke karijere.

Publika je, razočarana što je izgubio od Maua u taj-brejku i posle duple servis greške ovacijama ispratila popularnog "Gonza", kojem su se posle u video poruci obratili dugogodišnji rivali i prijatelji Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Endi Marej i David Nalbandijan.


"Uživao sam, bili smo veliki rivali, ali na kraju dana smo pre svega veliki prijatelji", zahvalio se Gonzalez.
Najveći uspeh u karijeri mu je olimpijsko zlato u Atini 2004. godine u paru sa Nikolasom Masuom, a četiri godine kasnije u Pekingu osvojio je srebro u singlu.

"Nemam više energije da svako jutro ustajem, idem na trening, da putujem. Ako nisam u tome 100 posto najbolje je da prekinem", objasnio je Gonzalez.

Najbolji plasman na ATP listi bio mu je peto mesto, januara 2007 nakon što je izgubio finale Australijan opena od Federera, osvojio je 11 titula i zaradio blizu devet miliona dolara.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.