Miami: Đoković u finalu protiv Murraya

ATP Miami 2012: Prvi teniser svijeta, Novak Đoković, plasirao se u finale mastersa u Majamiju pobjedom nad  Juanom Monacom sa 6-0 i 7-6. U finalu, Novak se sastaje sa britancem Andy Murrayom koji nije ni odigrao polufinalni meč, jer se njegov protivnik, Rafa Nadal, zbog povrede povukao prije početka meča.
 Đoković je protiv Monaca u prvom setu izgledao impresivno. Ostavio je 21. nositelja bez ijednoga osvojenog gema osvojivši 24 od 32 poena, koliko su stigli odigrati.

 "U prvom je setu Đoković izgledao kao broj jedan. Ništa mu nisam mogao", priznao je Argentinac.

 Srbin je propustio završiti meč na svom servisu pri 5-4 vodstvu u drugom setu, kada ga je Monaco breaknuo jedini put u meču. Pribrao se ipak prvi nositelj u tie-breaku, koji je dobio 7-5.

 Nakon što je u januaru osvojio Australian Open uzevši peti naslov na Grand Slamu, Đoković lovi drugu titulu sezone. Uspije li, prvi će put u karijeri dvaput uzastopno osvojiti jedan Masters. Protiv Murrayja je na Key Biscayneu igrao već dva puta. Slavio je u polufinalu 2007. godine, te izgubio finale 2009. ATP Miami, polufinale: Đoković (1) -Monaco (21) 6-0, 7-6(5)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.