Ana Ivanović: " Federer i Nadal su primjer pravog sportiste"

Ana Ivanović očekuje da će je po završetku profesionalne karijere javnost pamtiti po njenom karakteru, a ne po sportskim rezultatima.
Nekada najbolja igračica sveta veruje da je njena ličnost dovoljno jaka da baci senku na uspeh i činjenicu da je trijumfovala na Rolan Garosu 2008. godine.

"Jedna stvar je kad osvojiš velike trofeje i budeš veoma uspešna, a nešto sasvim drugo je kad tu slavu uskladiš sa svojim ponašanjem. Jer na kraju, kad okončate tenisku karijeru, svi će pamtiti vaše postupke i kako ste se ponašali u tim trenucima", izjavila je Ana.

Beograđanka izdvaja dvojicu tenisera kao idealne primere uspešnog usklađivanja velikih sportskih dostignuća i poštenja. Švajcarac i Španac pokazuju kako se treba ophoditi prema drugima.

"O slavi, uspehu i titulama, iako idu uz vas, na kraju niko ne razmišlja. Jedino što ostaje je vaš karakter. U ovom sportu videli smo igrače s raznim osobinama. Izdvojila bih Rodžera Federera i Rafaela Nadala jer, iako su najveći, pokazuju veliko međusobno poštovanje. Toliko su iznad postignutog uspeha da je to velika vrednost", kaže Ivanovićeva.

Ana je dodala da se još nije u potpunosti navikla na slavu koju je stekla kao svetski poznata teniserka.

"Priznajem da mi nije prijatno kad ljudi pokušavaju da saznaju sve o meni. Ipak želim da imam svoj privatni život. Takođe, veoma sam sramežljiva, ali razumem potrebu da mediji prenose priče o meni. Sve je u pronalaženju balansa i prihvatanju stvarnosti onakve kakva jeste, jer ako se borite protiv toga, biće samo gore", zaključila je Ana, koja će ove nedelje igrati u Indijen Velsu gde je osvojila titulu 2008. godine i igrala još jedno finale naredne sezone.

Na putu ka ovom mestašcu koje ima jedan od najpoznatijih turnira na svetu, skoknula je do San Dijega i odradila fotošot sa poznatim Džonom Rusoom.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.