Indian Wells: Azarenka u polufinalu

WTA Indian Wells 2012: Viktoria Azarenka plasirala se u polufinale Indian Wellsa. Sjajna Beloruskinja je do 21. uzastopne pobede u sezoni stigla na impresivan način protiv Poljakinje Agnješke Radvanske sa 6:0, 6:2.

Ukoliko Azarenka dobije i naredni meč, biće druga na listi teniserki sa najdužim pobedničkim nizom u istoriji WTA (Martina Hingis je vezala 37 pobeda 1997).

“Impresionirana sam načinom na koji sam igrala. Nisam očekivala da pobedom ovako”, rekla je prva teniserka sveta koja će u polufinalu igrati protiv bolje iz duela Kineskinje Na Li i Nemice Anželik Kerber.

Beloruskinja je odigrala vrhunski u sredu. Imala je samo jedan as i dve duple servis greške uz ukupno 72% osvojenih poena na prvi servis.

Koliko je zaista bila impresivna govori podatak da je deklasirala drugu teniserku sa najboljim skorom ove godine jer je Radvanska do sada poražena samo četiri puta u 24 meča.

Ali, peta nositeljka je očajno servirala, osvojila je samo trećinu od 21 poena na svoj servis. Poljakinja je šest puta bila brejkovana, a izgubila je prvih 11 gemova meča.

“Bila sam iznervirana u prvom setu, izgubiti 6:0 nije zabavno. Posebno kada misliš da igraš na nivou kada možeš da pobediš bili koga. Ali ona je igrala predobro. Probala sam, ali mi jednostavno nije išlo”, rekla je razočarana Radvanska.

Azarenka je ove godine osvojila Australijen open i popela se na vrh WTA liste, a ukoliko stigne do finala Indijan Velsa, mogla bi da se sretne sa drugom nositeljkom Marijom Šarapovom, koja u četvrtak u četvrtfinalu igra protiv Marije Kiriljenko.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.