Indian Wells: Izner u pulufinalu s Đokovićem

ATP Indian Wells 2012: Američki teniser Džon Izner bio je bolji od Žila Simona u tri seta (6:3, 1:6, 7:5) i tako se plasirao u polufinale, gde će se sastati sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem.

U meču koji je trajao nešto manje od dva sata, viđena su po tri brejka na obe strane, a zanimljivo da su Izner i Simon osvojili identičan broj poena, po 91.

Ipak, razlog za slavlje imao je 11. nosilac, koji je bio koncentrisaniji u završnici, što mu je donelo da se bori za finale, a ukoliko želi da se nađe u borbi za trofej, moraće da bude bolji od svetskog broja jedan, Novaka Đokovića.

Tradicija mu ne ide na ruku, pošto su njih dvojica do sada igrala dva puta, i u oba slučaja je uspešniji bio Novak - na turniru u Pekingu 2010. je slavio sa 7:6(1), 6:2, dok je drugi trijumf upisao iste godine u okviru prvog kola svetske grupe Dejvis kupa, ali tada u pet setova (7:5, 3:6, 6:3, 6:7(6), 6:4).

Preostala dva učesnika polufinala turnira u Indijan Velsu, biće poznata posle mečeva Rodžer Federer - Huan Martin del Potro i Rafael Nadal - David Nalbandijan.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.