Indian Wells: Nadal, Federer uživo meč

Live ATP Indian Wells 2012: Rafael Nadal igra meč drugog kola Indian Wellsa sa Argentincem Leonrdom Mayerom od 21:00 sati a meč možete pogledati ovdje.

Nadalu je ovo prvi meč nakon što je izgubio finale Australian Opena od Novaka Đokovića u epskom meču koji je trajao 5 sati i 53 minute.

Nadal u posljednjih šest nastupa na Indian Wellsu uvjek je dolazio minimalno do polufinala. Jedini put kada nije to uspio bilo je davne 2004. godine kada je imao samo 17 godina. tada je izgubi u trećoj rundi od Argentinca Agustin Calleri.

Nadal će da započne ovaj turnir takođe protiv Argentinca Mayera s kojim se do sada nije sastajao a koji ima omjer poraza i pobjeda s teniserima iz prvi deset 7-0. Dakle Mayer nikada nije pobjedio tenisera iz prvi 10 na ATP listi

Treći nisilac na turniru Roger Federer prvi meč na Indian Wellsu igrati će sa domaćim tenisreom ,koji je dobio pozivnicu od organizatora, Denisom Kudlom. Meč počinje poslije ponoći i možete ga pratiti ovdje.

Federer je definitivno največe iznenađenje zadnjih šest mjeseci. On je od 35 odigranih mečeva ,od US Opena , pobjedio 33 meča. Izgubio je od Rafael Nadala u polufinalu Australian Opena i od Jhona Isnera u Davis Cup meču. Federer je na dva zadnja turnira na kojima je nastupio uzeo titule Roterdami i Dubaiju.

Roger je osvajao tri puta ovaj turnir 2004,06,07. godine. Kudla će morati žetoko da se boriti ako misli da dobije Federera koji je dobio 73 meča zaredom s teniserima koji nisu iz prvi 20. denis Kudlov je 185. teniser svijeta i nikada nije igrao s nekim teniserom iz top 10 ATP liste.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.