Đoković: "Bio je ovo veoma težak meč"

ATP Indian Wells 2012: Novak Đoković, prvi reket sveta, je 6:2, 6:3 eliminisao Južnoafrikanca Kevina Andersona, ali rezultat ni probližno ne oslikava neizvesnost duela.

"Bio je ovo veoma tesan meč. Rezultat ne pokazuje koliko je bilo neizvesno, posebno stil igre", rekao je Đoković posle plasmana mešu 16 najboljih u Kaliforniji.

Srpski i južnoafrički teniser su igrali skoro sat vremena prvi set, a Novak ga je osvojio brejkovima u šestom i osmom gemu.

"U većini naših mečeva prvi set traje pola sata ili duže. Imao sam sreće što sam zadržao brejk, služio me i ritern", rekao je Đoković.

Novak je poražen od Andersona u njihovom prvom duelu na Mastersu u Majajmiju 2008, ali je od tada dobio tri duela, bez izgubljenog seta.

On je u ponedeljak veče imao pet as udaraca, dok je 203 centimetra visoki Južnoafrikanac ispuručio sedam, ali je imao samo 41% drugog servisa.

"Ovo je jedan od mojih najuspešnijih turnira. Volim da se vraćam u ovu postinju", zaključio je Đoković koji je osvajao Indijan Vels 2008. i prošle godine.

U osmini finala igraće protiv Španca Pabla Anduhara koji je sa 7:6, 6:4 bio bolji od zemljaka Alberta Ramosa.

Njih dvojica su samo jednom igrala do sada, a Đoković je slavio u Umagu 2007. godine sa 6:1, 6:3.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.