Đoković: " Teško će biti ponoviti 2011. godinu"

Novak Đoković je prošle godine osvojio deset trofeja među kojima je i turnir u Indijan Velsu. 2012. počeo je titulom u Melburnu ali je izgubio od Endija Marija u Dubaiju.

„Prošla godina je bila neverovatna, definitivno najbolja u mojoj karijeri. Ako me pitate da li mogu da je ponovim, ne znam“, rekao je prvi teniser sveta.

„Očigledno će to biti veoma, veoma teško. Ali, za mene je ovo nova godina. Radujem se Indijan Velsu. Takmičenja koja prestoje su veoma važna i zbog toga ću morati da budem spreman“, dodao je Srbin.

Đoković bi eventualnim trijumfom na Rolan Garosu u junu osvojio poslednja četiri Gren slem turnira, a prošle godine je u finalu Indijan Velsa pobedio Rafaela Nadala. Pored trijumfa u 2011. Novak je turnir u Kaliforniji osvojio i 2008. godine.

Velike konkurente Novak će imati u Nadalu koji je takođe dva puta osvajao Indijan Vels, Federeru koji je trostruki šampion na ovom turniru i koji je dobio 33 od poslednjih 35 mečeva osvojivši pet turnira, i Mariju.

„Lepo je osvojiti turnir na otvorenom“, rekao je Federer nakon trijumfa u Dubaiju. „To mi daje nadu da mogu sa dobrim igrama da nastavim i u Indijan Velsu i Majamiju“, rekao je Švajcarac.

„Uslovi u Indijan Velsu i Majamiju će biti različiti u odnosu na Dubai. Mnogo su sporiji tereni, što meni nadam se odgovara“, dodao je Endi Mari.

Mari se nalazi u Novakovoj polovini žreba, dok bi u drugom delu ako ne bude iznenađenja u polufinalu trebalo da igraju Federer i Nadal.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.