ATP Madrid 2012: Žrijeb

Objavljen je žrijeb parova prvog kola na teniskom masters turniru serije 1000 u Madridu. Prvo nosilac Novak Đokovoć se našao u istoj grani sa Rogerom Federerom, tako da bi veliki meč mogli gledati u polufinalu turnira.

Novak Đoković je imao najviše sreće kada se radi o prvom meču. On će u drugom kolu igrati protiv pobjednika  kvalifikacija. U trećem kolu, Novak će se sastati ili sa Felicianom Lopezom ili Stanislasom Wawrinkom, a u četvrtfinalu je moguć duel Novaka sa Tipsarevićem.

Federer će se za mjesto u polufinalu morati poprilično namučiti. U drugom kolu igra protiv Raonića ili Nalbandiana, a u njegovoj grani su još Almagro i David Ferrer.

Rafael Nadal se u prvom meču (2. kolo) sastaje sa pobjednikom meča Karlović-Davydenko, a do finala bi mogao igrati protiv Fernanda Verdasca, Tomasa Berdycha, Juan Martín del Potra ili četvrtog nositelja Jo-Wilfrieda Tsonge, koji bi ga mogao čekati u polufinalu.

Žrijeb možete vidjeti ovdje

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.