Ljubičić: " Klađenje u tenisu je opasnije od dopinga"

Ivan Ljubičić, koji se nedavno bio povukao u tenisku mirovinu, prokomentirao je kao predstavnik igrača štetan utjecaj klađenja na njegov sport.
O problemu klađenja u tenisu, odnosno mogućim zloupotrebama, govorio je i iskusni Ivan Ljubičić, hrvatski tenisač koji je u Monte Carlu okončao svoju karijeru.

"Više me brine klađenje nego doping. Klađenje može ozbiljno naštetiti sportu", upozorio je Ljubičić u razgovoru za TheTennisSpace.

Problem je, kaže, prije svega u klađenju na manje turnire: "Na neke se mečeve ne bi trebalo moći kladiti, poput onih na Futuresima i Challengerima. Tamo igrači igraju za 100 eura i onda im netko ponudi 50.000 eura da namjerno izgube. Tada se pitaju kada će opet imati priliku zaraditi takav novac".

Ljubičić je kao predstavnik igrača već razgovarao s predstavnicima velikih kladionica i iznio im svoje stavove, pokušavajući uvesti promjene.

"Rekao sam im da mi je jasno da moraju imati teniske mečeve u ponudi, svaki dan, ali da stavljaju naš sport u vrlo opasnu situaciju", zaključio je Ljubičić.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.