Madrid: Del Potro bolji od Čilića

ATP Madrid Open 2012: Juan Martin Del Potro je slavio protiv Marina Čilića, po šesti put u osmom međusobnom dvoboju, sa 6:2, 6:4. Prošle godine u Madridu Del Potro je bio još uvjerljiviji (6:3, 6:0), baš kao i u nedavnom Davis Cup okršaju (6:1, 6:2, 6:1).

Marin jednostavno nije bio dovoljno dobar da bi parirao desetom nositelju. Imao je, doduše, dvostruko više izravnih poena (26-13), ali i čak 24 pogreške više (36-12). Uz to, postotak prvog servisa bio je prenizak (42%) za ovakav tip meča. Del Potro često nije morao puno toga napraviti da bi osvojio poen.

Ogledni primjer viđen je u trećem gemu, koji je Marin izgubio napravivši četiri jeftine pogreške na svom servisu. Del Potro je u tom gemu stekao početnu prednost breaka koju je udvostručio u petom gemu. Nije puno prošlo, a Argentinac je imao vodstvo 5:1.

Čilić je u sedmom gemu spasio dvije set lopte kod 15-40, no ispalo je da je samo odgodio neminovno. Del Potro je s lakoćom odservirao za 6:2.

22. tenisač svijeta pokušao je tijekom meča poremetiti ritam svog suparnika brojnim skraćenim loptama te dubokim reternima, poslije kojih bi ponekad izlazio na mrežu. Ta taktika posebno je bila upečatljiva početkom drugog seta kada je Marin propustio svoju najbolju priliku za povratak u meč.

U četvrtom gemu, pri vodstvu 2:1, Čilić nije realizirao niti jednu od čak šest break lopti. Imao je 0-40 i onda još tri prednosti. Maratonski gem pripao je Del Potru, koji je odmah u sljedećem gemu kaznio Marina zbog propuštenih prigoda i napravio break za vodstvo 3:2. Marin je spasio prvu break loptu, ali ne i drugu.
Do kraja 11. tenisač svijeta više nije ispuštao stečenu prednost, a Čilić više nije dobio svoju priliku.

Čilić je tako ostao na samo tri četvrtfinala na Masters 1000 turnirima u svojoj karijeri. U toj fazi natjecanja igrao je u Torontu 2008., Parizu 2009. i Rimu 2011. godine.

Del Potro će u četvrtfinalu igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je sa 7:5, 3:6, 7:6 (2) eliminirao četvrtog nositelja Jo-Wilfrieda Tsongu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.