Madrid: Meč Čilić - Del Potro uživo

ATP Madrid 2012 Live:  Marin Čilić i Huan Martin Del Potro sastati će se u osmini finala Mastersa u Madridu u 15:00 sati. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje.

Marin Čilić napokon je uspio spojiti dvije pobjede na Masters 1000 turniru. Nakon ukupno šest bezuspješnih pokušaja od Montreala prošle godine Čilić je u Madridu prekinuo tu seriju.
U utorak je u dva seta (6:3, 6:3) izbacio Alberta Montanesa, a u srijedu osmog nositelja Johna Isnera, koji je ove sezone već pobijedio Rogera Federera (na zemlji) i Novaka Đokovića (na tvrdoj podlozi).

U meču bez izgubljenih servisa Čilić je slavio 7:6 (4), 7:6 (3) i tako izborio okršaj u osmini finala protiv Juana Martina Del Potra.

Čilić i Del POtro do sada su se sastali 7 puta a Argetinac vodi i međusobnom omjeru sa 5 naprema 2. Do sada su svi njihovi mečevi, osim zadnjeg koji je bio na Davis Cupu ,odigrani su na tvrdoj podlozi. Davis Cup meč Del Potro je lagano dobio u tri seta, ovo je jedini njihov meč na šljaci. Ovaj meč se odigrao u aprilu ove godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.