Madrid: Serena i Kvitova u drugom kolu, Venus i Janković ispale

WTA Madrid Open 2012 rezultati: U drugo kolo Madrida plasirale su se Petar Kvitova, Serena Williams, dok su se od turnira oprostile Jelena Janković i Venus Williams.

Serena Williams u jutarnjem je terminu odigrala svoj dvoboj prvog kola s Elenom Vesninom i osigurala mjesto u sljedećoj fazi natjecanja nakon nešto više od sata. "Dobro se osjećam, ali nisam oduševljena. Ovo mi je prvi turnir u Europi pa se nadam da ću zadržati dobru formu i nastaviti ovako", rekla je deveta nositeljica u španjolskom glavnom gradu. Sljedeći meč Amerikanka će igrati s Anastasijom Pavljučenkovom.

U drugo kolo je projurila i trećepostavljena Čehinja Petra Kvitova, pobijedivši Novozelanđanku Marinu Eraković rezultatom 6:2, 6:3.

Sreće nije imala Srpkinja Jelena Janković koja je, pak, izgubila na startu natjecanja od Španjolke Carle Suarez Navarro koja je za domaći turnir dobila pozivnicu organizatora. Odlučio je tie-break drugog seta (7-5), nakon kojeg je Suarez Navarro preokrenula meč i slavila u trećem setu rezultatom 6:4.
Odigrana su i četiri meča drugog kola, nakon kojih su slavljenički s terena izišle Sam Stosur, Na Li, Angelique Kerber i Petra Cetkovska.

Najviše se namučila Australka Stosur koja se morala izvlačiti iz seta zaostatka, dok su ostale tenisačice posao odradile u dva seta. Najzvučnija pobjeda ona je Njemice Kerber koja je "zapaprila" starijoj sestri Williams, Venus (6:4, 6:1).

WTA Madrid, drugo kolo:
Samantha Stosur (Australija, 5) - Christina McHale (SAD) 2:6, 6:4, 6:0
Li Na (Kina, 8) - Sílvia Soler-Espinosa (Španjolska, WC) 6:3, 6:1
Angelique Kerber (Njemačka, 12) - Venus Williams (SAD, WC) 6:4, 6:1
Petra Cetkovska (Češka) - Lourdes Domínguez Lino (Španjolska, Q) 6:4, 7:5


WTA Madrid, prvo kolo:
Petra Kvitova (Češka, 3) - Marina Erakovic (Novi Zeland) 6:2, 6:3
Serena Williams (SAD, 9) - Elena Vesnina (Rusija) 6:3, 6:1
Carla Suárez Navarro (Španjolska, WC) - Jelena Janković (Srbija, 15) 4:6, 7:6(5), 6:4
Lucie Šafarova (Češka) - Kaia Kanepi (EST) 6:4, 6:4
Sara Errani (Italija) - Chanelle Scheepers (JAR) 4:6, 6:2, 6:3
Ekaterina Makarova (Rusija) - Galina Voskoboeva (Kazahstan) 6:2, 7:6(3)
Lucie Hradecka (Češka, Q) - Peng Shuai (Kina) 6:4, 5:7, 6:4
Andrea Hlavačkova (Češka, Q) - Anastasia Rodionova (Australija, Q) 6:1, 6:4

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.