Đoković: "Razočaran sam jer ATP je trebao da radi na zaštiti tenisera"

ATP Madrid Open 2012: Novak Đoković je posle finala u Monte Karlu propustio Serbia Open, a danas će ponovo biti na terenu. Srbinov protivnik u meču drugog kola Mastersa u Madridu biće domaći igrač Danijel Himeno Traver koji na ATP listi zauzima 137. mesto. Srbin i Španac do sada su igrali dva puta, a rezultat je 1:1.

Kao što je rečeno mečevi će biti igrani na plavoj, eksperimentalnoj šljaci.

- Svako od nas koji će igrati nada se da neće biti povreda i da ćemo tokom narednih dana videti pristojan tenis. Nova podloga je bitna promena, prvi put će se igrati na njoj i biće zanimljivo. U odnosu na standardnu crvenu šljaku plava je drugačija, a ja sam pokušao da se što bolje prilagodim. Videćemo šta će se desiti jer svakog od nas očekuju isti uslovi - kazao je Đoković i podržao Rafaela Nadala u kritikama.

- Razočaran sam jer prilikom izbora podloge nisu konsultovali nas koji ćemo da igramo. Prvo bi teniseri trebalo da se slože sa bilo kakvom promenom. Više krivim ATP, jer se organizatori turnira bore za svoj interes. ATP je taj koji bi trebalo da bolje radi kada je u pitanju zaštita interesa igrača - zaključio je Đoković čiji bi meč trebalo da počne oko 19 časova.

Inače ideja o plavoj šljaci potekla je od vlasnika turnira Jona Cirijaka koji tvrdi da će se sa ovom inovacijom lakše videti gde je loptica pala.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.