Madrid: Serena "pregazila" Šarapovu

WTA Madrid Open 2012: Amerikanka Serena Vilijams u velikom stilu se plasirala u polufinale Masters turnira u Madridu. Višestruka gren-slem šampionka je možda i najbolju partiju ove sezone prikazala protiv Marije Šarapove i pobedila je u dva seta, vrlo ubedljivo - 6:1, 6:3.

Vilijamsova je nastavila odličan niz rezultata u duelima sa Ruskinjom prepoznatljivoj po prodornim kricima tokom izvođenja udaraca. Ovo je bio njihov deseti meč i osma pobeda Amerikanke.

Posle uvodnih izjednačenih gemova, Serena je razliku počela da pravi od četvrtog, kada je posle ubitačnih riterna došla do tri brejk lopte, što je uspela da iskoristi i osvoji gem na servis protivnice. Amerikanka je naredni gem lako rešila u svoju korist, a dominaciju u prvom setu je potvrdila i u narednom, kada je došla do novog "brejka" i seta, za samo 28 minuta!

Ruskinja je u drugom setu pružila jači otpor, ali nijednog trenutka nije uspela da poremeti ritam Vilijamsove i zaustavi njen nalet. Amerikanka je odmah na startu "brejknula" Mašu, koja je na isti način uzvratila u četvrtom setu i, činilo se tada, bila na dobrom putu da preokrene situaciju u svoju korist. Ipak, ulila je lažnu nadu njenim navijačima. Serena je ribrejkom ponovo stekla prednost, mada joj je u tome veliku pomoć "pružila" rivalka sa tri servis greške!

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.