Nadal: "Novak je sjajan igrač ali teško da može sve ponoviti"

ATP Madrid Open 2012: Rafael Nadal koji svoju turneju na Mastersu u Madridu počeće u utorak, pohvalio je Novaka Đokovića pred početak turnira u Madridu, ali smatra da će srpski teniser teško ponoviti prošlogodišnje uspehe.

"Novak je briljantan teniser, on ove godine igra sjajno i normalno je da ne može da dobije sve mečeve. Ali kada imate nivo igre kao Novakov, sve može da se desi. Prošle godine je osvojio mnogo turnira, ali potrebno je mnogo okolnosti da se poklopi kako bi se to ponovilo. Morate da budete zaista fokusirani i da imate sreće“.

Prvi rival Nadalu u Madridu biće Rus Nikolaj Davidenko, trenutno 56. teniser na svetu od kojeg je izgubio četiri puta u nizu.

„On je komplikovan protivnik, pokušaću da igram što je moguće bolje, kao što sam i radio od početka godine. Nemoguće je dobiti lak žreb na turniru iz Masters serije, svi najbolji igrači sveta su ovde, zato ću se truditi da idem korak po korak“, kaže Nadal, na čijem se putu nalaze Verdasko i Berdih, a zatim u polufinalu Del Potro, Conga ili Izner.

„Moraću da igram na svom maksimumu, na vrhuncu svojih mogućnosti i proći ću daleko ako to bude slučaj“, zaključio je Maljorčanin.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.