Rim: Poraz Čilića na startu

ATP Rim Open 2012:  Marin Čilić nije se dugo zadržao na petom ovosezonskom Masters 1000 turniru u talijanskoj prijestolnici. U dvoboju prvog kola izgubio je od Španjolca Nicolasa Almagra 6:2, 3:6, 6:0 pa tako neće imati priliku ponoviti svoj lanjski rezultat (četvrtfinale).

Meč se igrao u prohladnim i katkad vjetrovitim uvjetima koji su otežavali posao tenisačima. Almagro je pobijedio, no ne može baš biti zadovoljan svojom izvedbom s obzirom da je napravio 36 pogrešaka.

Marin je u tom segmentu igre bio još lošiji. Napravio je čak 40 pogrešaka, od čega 19 samo u trećem setu. Postigao je samo deset izravnih poena, a Almagro 18. Prevedeno, Čilić je imao čak četiri puta manje izravnih poena od pogrešaka, a Almagro dvostruko manje. Sasvim dovoljno da bismo rekli da je kvaliteta u meču bila vrlo niska.
Marin se uz to jako mučio na svom početnom udarcu, na kojem je osvojio tek polovicu poena. U igri na drugom servisu osvojio je samo sedam od 24 poena. U trećem setu jedan od devet.

26-godišnjem Španjolcu ovo je 19. pobjeda na zemlji ove sezone te je u toj kategoriji trenutno vodeći tenisač svijeta. Čilić se, pak, sada okreće Svjetskom timskom kupu koji se idući tjedan održava u Düsseldorfu, a na kojem nastupa i Hrvatska u sastavu Čilić, Karlović i Dodig.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.