Rim: Poraz Murray od Gasqueta

ATP Rim Open 2012: Richard Gasquet bio je bolji od Andy Murraya sa 6:7(1), 6:3, 6:3.
Početak prvog seta bila je najava teške borbe koja se vodila do samog kraja ove deonice. Škot je prvi uspeo da napravi brejk u sedmom gemu, ali je Francuz uprkos zaostatku uspeo da se vrati već u desetom i napravi ribrejk - 5:5.

Ušlo se u taj brejk gde se takođe očekivalo od oba igrača da zagrizu i sačuvaju svoje servise, ali se to nije desilo, već je Marej sa 7:1 “počistio” Gaske za vođstvo u setovima od 1:0.

Kada su svi pomislili da Gaske neće moći da se vrati, on je napravio veoma ubedljiv brejk odmah na startu drugog seta, zatim još dva koji su bili garancija poravnanju, uprkos jednom vraćenom od strane Mareja.

Zvižduk za početak konačne borbe desio se u devetom gemu kada je Gaske odličnim bekhendima zaključio set i uveo meč u odlučujuću deonicu - 6:3.

Okršaj se rasplamsao u trećem gemu trećeg seta kada se Gaske na iglene uši sačuvao od brejka, ali je Britanac već u narednom bez poena pokazao tendencije ka trijumfu - 2:2.

Gaske je prekinuo ravnotežu i smelo krenuo napred sa prepoznatljiv jednoručnim bekhendom i kombinacijom servisa i izlaska na mrežu. To je donelo sjajne rezultate i tri uzastopno osvojena gema za veliku prednost - 5:2.

Britanac je digao ruke od meča u osmom gemu i dopustio da na lak način Francuz proslavi svoj trijumf i plasman u četvrtfinale ovog bitnog Mastersa.

On će u narednoj rundi ukrstiti koplja sa Špancem Davidom Fererom koji je u dva seta izbacio Žila Simona iz daljeg takmičenja.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.