Rim: Rafael Nadal u polufinalu

ATP Rim Open 2012: Rafael Nadal odigrao je odličan meč preotiv Čeha Tomasa Berdycha i plasirao se u polufinala Mastersa u Rimu, gdje če za finale igrati sa Davidom Fererom.
Rafa je za protivnika imao upornog Tomaša Berdiha, ali je Čeh morao da položi oružje, iako je pružio dostojan otpor, naročito u drugom setu.

U uvodnom setu je Nadal je napravio brejk već u prvom gemu i stekao prednost koju do kraja nije ispuštao, dok je Berdih propustio jedinu priliku da mu oduzme servis.

Razigrao se Čeh u drugom setu, do kog je osvojio samo četiri poena na Nadalov servis, a onda je uspeo da povede 30:0 u četvrtom gemu, ali je Španac sačuvao svoj servis i izjednačio na 2:2.

Ipak, ono što mu tada nije pošlo za rukom jeste u nešto kasnije, kada konačno napravio brejk za vođstvo od 4:2 u drugom setu. Ali, Rafa ne bi bio Rafa da nije uzvratio istom merom, te je odmah napravio ribrejk i ponovo izjednačio 4:4.

Ključni momenat odigrao se u 11. gemu, kada je Nadal zaplesao na "svom" terenu i napravio brejk za 6:5, a onda je usledila rovovska bitka. Berdih je pružao žestok otpor, Nadal slao "bombe" iz levice i čistio linije i posle nešto više od dva sata sjajnog tenisa zakazao polufinalni duel sa Fererom.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.