RG2013: Đoković-Kohlschreiber UŽIVO

Roland Garros 2013: Novak Đoković će u osminifinala French Opena u ponedjeljak od 12.15 časova igrati protiv njemačkog tenisera Philippa Kohlschreibera. Direktan prenos meča možete pratiti na LINKOVIMA na e-tenis.org!

Đoković je u osmini finala savladao bugarskog tenisera Grigora Dimitrova u tri seta. Prvi igrač svijeta je dobro zapamtio lekciju iz Madrida i iskoristio je za dobar nastup i pobjedu protiv Dimitrova u trećem kolu Pariza. Bila je to potpuna dominacija uz pomoć Dimitrova koji je dosta griješio, pokušavao brzopleto završavati poene, a Đoković takve pogreške uvijek skupo naplaćuje.

Kohlschreiber je do četvrtfinala stigao pobjedom nad Viktorom Hanescuom. Kohlschreiber je prvi i treći set uzeo s ukupno izgubljenim jednim gemom dok je drugi uzeo u 13. igri sa 7:0. U nastupu rumunskog veterana bilo je previše "odsutnih trenutaka" i na kraju nije uspio doći do iznenađenja.

Đoković i Kohlschreiber su do sada odigrali tri meča, Novak je slavio dva puta. Posljednji put su se sastali "davne" 2010. godine na Indian Welsu, kada je Novak slavio sa 2:1 po setovima. Jedini meč na zemljanom turniru igrali su godinu ranije, upravo na Roland Garrosu kada je Kohlschreiber slavio sa 6:4, 6:4 i 6:4. Od tada je prošlo mnogo vremena, Novak je mnogo više napredovao nego Philip, pa je u sutrašnjem dvoboju i favorit.

Meč možete pogledati od 12:15, UŽIVO na live stream LINKOVIMA!


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.