RG2013: Tsonga počistio Troickog

Roland Garros 2013: Najbolji francuski teniser jo-Wilfried Tsonga plasirao se u četvrtinale drugog gren slema sezone, Roland Garrosa u Parizu. On je u meču 4. kola ubjedljivo savladao srpskog tenisera Viktora Troickog rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:3. Meč je trajao sat i 48 minuta.

Troicki sa igrom koju je pružio protiv Tsonge nije imao previše šansi za pobjedu. Loše je otvorio prvi set, u kojem je Francuz brzo stigao do brejka, koji je uspješno sačuvao do kraja za vodstvo od 1:0.

Tsonga je odmah na startu drugog seta imao priliku za brejk, ali je tada Viktor uspio da se odbrani i spasi svoj servis. Igrači su bili sigurni na svoj servis sve do sedmog gema, koji je praktično i riješio drugi set. Tsonga je uspio da uzme brejk, a onda na svoj servis stigne do nedostižnih 5:3. Još jednim brejkom Tsonga je stigao do 2:0 u setovima.
U trećem setu viđena je maltene preslikana situacija. Tsonga je uzeo brejk u šestom gemu, poveo sa 4:2 i potom iskoristio drugu meč loptu u devetom gemu i plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa, izjednačivši tako svoj najbolji dosadašnji rezultat na ovom gren slemu.

Jo-Wilfrieda Tsongu u četvrtfinalu očekuje Roger Federer koji je bio bolji od Gillesa Simona u pet setova

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.