Indian Wells: Čilić izgubio od Nalbandiana

ATP Indian Wells 2012: Marin Čilić. 24. nositelj bio je slobodan u prvom kolu, a u drugom je izgubio od Davida Nalbandiana u svojevrsnoj uvertiri u Davis Cup dvoboj između Argentine i Hrvatske početkom travnja.

Meč je bio prepun oscilacija s jedne i s druge strane, no poslije dva sata i sedam minuta igre pobjedi se radovao 30-godišnji Argentinac (7:6 (3), 7:6 (4)).

Nalbandian je u prvom setu vodio s 5:2, no tri uzastopna gema Čilića vratila su set u egal. U 13. igri hrvatski tenisač poveo je 2-0, ali je od narednih osam poena izgubio čak sedam i prvi set otišao je u ruke 74. tenisača svijeta.

U drugom setu sve je bilo nekako mirno do 3:3. Tada je Nalbandian podigao tempo igre i napravio break za vodstvo 4:3. Činilo se da je napravio veliki dio posla na putu do pobjede, no Čilić je uzvratio odličnom igrom i ekspresno poravnao na 4:4.

Pri vodstvu 5:4 Čilić je bio na dva poena od seta, ali se Nalbandian uspio izvući iz nezgodne situacije kod 30-30 i izjednačiti na 5:5. U maratonskom 11. gemu Argentincu su za novi break bile potrebne četiri prilike.

Sve do kraja meča nije moglo bez komplikacija i neizvjesnosti. Na servisu za meč Nalbandian je preokrenuo 0-30 na 40-30 i potom prokockao meč loptu prije nego što je Čilić nadoknadio izgubljeni servis i odveo set u još jedan tie break.

Baš kao i u 13. igri prvog seta, Čilić je imao dva poena viška. Vodio je 3-1, no ponovno je iskusni Argentinac ubacio u brzinu više kada je trebalo te je osvojio šest od sljedećih sedam poena. Bio je to njihov četvrti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Nalbandiana.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.