Rim 2012: Đoković savladao Tomića

ATP Rim 2012: Novak Đoković se plasirao u treće kolo Mastersa 1000 u Rimu pobjedom nad australskim teniserom Bernardom Tomićem sa sigurnih 6-3 i 6-3.

Za pobjedu, Novaku je bilo potrebno 69 minuta igre. Novak je meč počeo savršeno, napravio je odmah na startu dva brejka i već posle deset minuta vodio je sa 3:0. Tomić se 'upisao' tek u petom gemu i tako smanjio vođstvo najboljeg na svijetu na 4:1.

Tomić je napravio brejk u osmom gemu i smanjio na 5:3, ali Đoković je ipak u sljedećem završio posao napravivši i treći brejk.

Od sredine prvog seta kada je Tomić podigao nivo svoje igre gledaoci u Rimu imali su prilike da gledaju vrhunski tenis. Đoković je također morao da zaigra na višem nivou i to je bilo sasvim dovoljno za rutinsku pobedu u dgva seta.

U drugom setu Đoković je ključni brejk napravio u šestom gemu, poveo je sa 4:2 i do kraja je zadržao prednost brejka za plasman u treću rundu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.