Rim: Đoković u tri seta do četvrtfinala

ATP Rim Open 2012: Novak Đoković uz puno napora i tri seta palsirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu pobjdeom nad Argentincem Juana Monacom sa 6-4, 2-6, 6-3 po setovima. Đokoviću je bilo potrebno 2 sata i 19 minuta da ovaj meč privede kraju.
Đokovića koji brani trofej u prestonici Italije ovo je šesti trijumf iz isto toliko duela sa Monakom koji je 15. na svetskoj rang listi.

Uvodni set trajao je 55 minuta, a ključan je bio peti gem. Tada je Monako koji je postavljen za 14. nosioca napravio brejk i poveo sa 3:2. Ubrzo je došao i do prednosti od 5:3, ali tada nije uspeo da iskoristi dve set lopte. Na kraju je ipak bilo 6:4 za Argentinca, a Srbin je pokazao koliko je bio nezadovoljan svojom igrom. Đoković je u pauzi slomio reket.

U nastavku meča, posle uvodnog osvajanja gemova, Monako je u trećem napravio brejk i poveo sa 2:1. Međutim, Novak je odmah uzvratio i preokrenuo na 3:2. U šestom gemu naš igrač je došao do brejk lopte, što mu je mnogo značilo. To se videlo i po reakciji, kada je bodreći sebe snažno šutnuo lopticu. Zatim je i poveo sa 4:2 posle auta Monaka. Ubrzo je bilo i 5:2 u korist najboljeg svetskog igrača. Znatno manje nervozan u tim trenucima je bio Đoković, dok je Monako mnogo više grešio. Na svom servisu u osmom gemu Argentinac je osvojio samo poen. Bilo je 6:2 za Đokovića koji je napravio seriju od 5:0.

Poslednji gem počeo je vođstvom Đokovića od 1:0, a zatim su obojica nastavili sa osvajanjem gemova. U osmom gemu Đoković je prvi došao do brejka i poveo sa 5:3. U devetom gemu servirao je za meč i iskoristio tek drugu meč loptu.
Đokovićev rival u narednoj rundi biće bolji iz okršaja Huana Martina del Potra i Žo-Vilfreda Conge

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.