Davis Cup : Đoković gubio pa predao meč (opet)

Postavlja se pitanje dokle ovako? Nokav Đoković čini se nema hrabrosti da izgubi meč kao pravi sportista, dok rezultat nije na njegovoj strani vrlo lako predaje meč. Poslije predaje Andy Murrayu u finalu mastersa u Cinncinatiju nakon što je gubio 6-4 i 3-0 u drugome setu dosta je bili kritika na račun Novaka Đokovića, zašto je predao taj meč i zašto ga nije doveo do kraja kao pravi sportista. Većina ljubitelja tenisa tvrdi da ne bi predao meč da je za njega bio povoljan rezultat. 
Već polije tog finala Novak Đoković pao je u očima mnogih ljubitelja tenisa a tek danas nakon njegovog poteza da preda Davis Cup meč Huan Martin Del Potru nakon gubitka prvog seta i kada je vidio da nema šanse u drugome setu, biće izložen još žešćim kritikama. 
Možda ove godine i jeste najbolji teniser na planeti ali još puno toga treba da naući od istinskih sportista, poput Rafaela Nadala koji i pored velikih povreda rijetko kada predaje meč čak i kad gubi. Jedinstven primjer je Rafin meč na zadnjem Australia Openu kada, uprkos ozbiljnoj povredi koja ga je udaljila sa terena gotovo 2 mjeseca, nije htio predati meč Davidu Fereru nego je na jedan častan i sportski naćin doveo meč do kraja, iako u njemu ,zbog povrede, nije imao nikakve šanse.

Iako se u Beograd vratio umoran i s povredom sa US Opena teško se otet dojmu da je Đoković ovaj meč barem trebao časno privesti kraju (i samo statirajući ako treba) ili ne igrati nikako već pustit svoje kolege koji su spremni dati 100% sebe u ovom trenutku.

Ovom pobjedom Del Potra Argentina se plasirala u finale Davis Cupa gdje će igrati protiv Španije.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.