Nadal kritikovao ITF kalendar

Rafael Nadal igrao je prvi meč za Španiju u polufinalu Dejvis kupa protiv Francuske i pobijedio Rišara Gaskea 3:0 ("Furija" vodi 2:0 posle prvog dana).

Međutim, Španac je posle duela bio prilično ljut na Međunarodnu tenisu federaciju (ITF) zbog toga što sve manje vodi računa o rasporedu.

Nešto više od tri dana nakon velikog finala na posljednjem gren slemu u sezoni - US Openu - finalisti Nadal i Novak Đoković  priključili su se svojim reprezentacijama na evropskom kontinentu.

"Naša tijela imaju svoje limite. Igra se brzo i agresivno. Nevjerovatno je da se tako jedan veliki turnir i polufinale gren slema igraju u razmaku od samo nekoliko dana", rekao je drugi igrač svijeta i dodao:

"Moramo da pronađemo neko rješenje. Možda je kasno za moju generaciju, ali ne i za one koje dolaze. Ako Međunarodna teniska federacija ne promijeni nešto, Dejvis kup će izgubiti kredibilitet kao najbolje takmičenje", ocijenio je Nadal i zaključio:

"Štrajk? Igrači će možda morati da preuzmu neke oštrije mjere ako je potrebno".

Brzo je stigao i odgovor od predsednik Međunarodne teniske federacije (ITF). Frančesko Riči Biti kritikovao je u subotu Nadala zbog toga što se stalno žali na prenatrpan kalendar Dejvis kupa.

"Nadal je vjerovatno umoran zbog toga što je ove sezone igrao 70 puta, ali su njegovi komenatri na račun kalendara Dejvis kuipa nedosljedni, pošto je samo tri puta igrao u posljednje dvije sezone", rekao je Riči Biti (Ricci Bitti).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.